måndag 21 november 2016

Vecka 47

Hej!

Hoppas ni har det bra i höstrusket. I fredags var det många barn som tyckte det kändes lite märkligt när det mörknade ute redan under slöjdlektionen mitt på dan;)

Alla barn har nu fått nya huvudräkningskort som de jobbar med i skolan. Några har också valt att ta med dem hem och träna. Om man gör det är det viktigt att korten alltid läggs ner i väskan så att vi även kan träna/förhöra dom i skolan.

Annars i matematiken håller barnen på att träna på algoritmer/problemlösning samt göra egna filmer där de berättar om olika geometriska objekt. Vi hoppas de är klara med filmerna på fredag så att vi kan titta på dem. I svenskan skriver barnen olika typer av texter. Utöver det "vanliga" arbetet håller vi just nu på med ett bedömningsmaterial från skolverket, där barnen visar flera olika förmågor som har med läsning och skrivning att göra.

På torsdag kommer Karin vara ledig för en begravning. Ännu vet vi inte vem som kommer arbeta för henne, men det blir vanlig idrottslektion, så ta med idrottskläder och handduk. Förra torsdagen var vi ju på teater i stan. Det var trevligt trots att föreställningen upplevdes som lite svår att förstå av barnen.

Vill påminna om att det är studiedag måndag den 5/12. Fritids är öppet!

Ha det gott!

//Jessica och Karin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar