onsdag 15 mars 2017

Vecka 11

Hej där hemma!

Den här veckan har vi börjat med de nationella proven i svenska. En del av uppgifterna känns inte som något prov direkt -  utan mer som roliga övningar:-) Det är många delrprov som ska genomföras. Vi kommer att hålla på fram till påsklovet med proven i svenska och därefter sätta igång med matten.

Idag fick barnen arbeta med appen I-movie på sina I-pads. Deras första uppdrag är att göra en film om sig själva och sina intressen. Jätteroligt!

Vi har pratat enskilt med de elever som i höst ska börja på Trönningeskolan. De har fått säga två kompisar som del leker bra med, arbetar bra med samt känner sig trygga med. För er som ska ha barnen kvar på Lindbergs skola kommer det hållas ett informationsmöte i skolans matsal onsdagen den 5 april klockan 18-19.

I tisdags var skolbibliotekarien på besök i klassen. Hon presenterade 5 olika böcker som barnen sen fick välja mellan. Varje barn i år 3 får en bok i present av biblioteket. Den kommer om ett par veckor hoppas vi.

Påminner om att det inte är någon idrott imorgon - vi ska ju istället till kulturskolan i stan. Vi kommer tillbaka efter lunch och kommer då att äta baguetter i klassrummet som de gjort i ordning i köket.

På fredag förmiddag ska vi baka scones. Ännu har inga av era goda recept kommit in, men den som väntar på nåt gott.......-)

 Vi önskar en fortsatt trevlig vecka!

/Jessica & Karin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar