onsdag 8 mars 2017

Vecka 10

Hej!

I måndags var snön och Karin tillbaka. Det ena mer välkommet än det andra;) Barnen hade många frågor till Karin om bl.a flygtid, temperaturer och djurlivet på Sri Lanka.

I matten har vi påbörjat arbetet med volym med att först uppskatta och sedan mäta hur mycket olika flaskor och burkar rymmer. Inte helt lätt att fylla på vatten utan att det svämmar över! Låt gärna era barn vara med och laga mat/baka hemma någon gång under de kommande veckorna och prata då om vilka mått/måttenheter ni använder. Om det blir något gott ni vill dela med er receptet på så ta med det till skolan, så gör vi en liten receptbok.

På musiken får barnen just nu prova på att spela olika instrument. Några tycker att det är jobbigt med alla ljud som blir och får gärna ta med öronproppar/hörselskydd till nästa onsdag.

I svenskan har vi arbetat med synonymer och antonymer (motsatser). Dessutom har alla äntligen fått besöka biblioteket och låna lite nya böcker. Vi påminner alla om att läsa kontinuerligt hemma! Nästa vecka kommer vi börja med de Nationella proven i svenska.

Nästa torsdag har klassen blivit inbjudna till en föreställning på Kulturskolan. Vi åker buss in till Rosenfredsskolan i stan och kommer där få ta del av deras ämnen Animation, Bild, Dans, Drama, Film, Musik och Teater. Eftersom detta besök är på fm kommer det inte bli någon idrott denna dag.

Vill påminna om att det inte är någon skola/fritids nu på fredag eftersom all personal har studiedag.

Ha det bra!

// Jessica & Karin




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar