tisdag 28 februari 2017

Vecka 9

Hej!

Nu är vi hemkomna efter en härlig dag på Sjöaremossen!! Barnen var så pigga på att åka och många tyckte att de blev mycket bättre på det. Härligt med alla glada miner och kommentarer vi fått under dagen:) En liten regnskur kom det vid lunchtid men den var snabbt över och sedan tittade faktiskt solen fram. Tack, till alla föräldrar/mor och farföräldrar, som var med och åkte samt hjälpte till och peppade alla barn på isen.

Vi startade upp veckan efter lovet med att göra färdigt våra Fettisbullebilder så de skulle vara klara till idag. Hoppas de sitter uppe där hemma nu! Dessutom fick barnen börja arbeta med no-arbetsområdet som handlar om lösningar/blandningar. De fick sortera upp olika saker från kylskåpet/skafferiet och bestämma om det var en lösning eller blandning. De fick också testa att blanda olika saker med vatten och se vad som löste sig. Imorgon fortsätter vi och försöker få ex.vis matolja att lösa sig i vatten med hjälp av att tillföra ytterligare ett ämne. På fredag tänkte vi göra en bilduppgift, där lite sockerlösning ingår;)

Vi missade ju bibliotekstiden idag eftersom vi var på Sjöaremossen, men om någon behöver låna försöker vi lösa det under resten av veckan.

På fredag nästa vecka är det studiedag och barnen är lediga. Även fritids är då stängt!

På måndag är Karin tillbaka efter sin semester. Vi kollar varje dag i postfacket, men än så länge har inget brev dykt upp. Tror nog vi får napp i slutet av veckan!

Ha en fortsatt bra vecka!
// Jessica & Sofia




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar