måndag 5 september 2016

Vecka 36

Hej!

Vilket härligt sommarväder vi har fått nu i början av hösten;) Vi fortsätter att vara ute på idrotten, så länge det bara går. Vi leker lekar och gör samarbetsövningar. Klassen har ju även idrott en liten stund på mådagar, men då har vi inte möjlighet att vara i idrottshallen, utan är utomhus, så sol och uppehåll är att föredra!

I dag har vi haft besök av Amanda från banken. Hon pratade om vilka inkomster och utgifter man kan ha i en familj och barnen fick fundera på vad de själva skulle kunna hjälpa till med hemma för att tjäna pengar och vad de skulle kunna spara in på. Till nästa besök ska de fundera på vad de skulle vilja köpa för sina tjänade/sparade pengar, vad det kostar och hur länge de måste spara för att ha råd. Vi kommer arbeta med dessa frågor på olika sätt under morgondagen.

Tisdagen den 4 oktober är det dags för skolfotografering. Precis som förra året är det "bara" ett gruppfoto som tas.

Idag hade vi vårt första kompissamtal, vilket vi kommer ha varje vecka. Då får barnen berätta om de hjälpt till att lösa någon konflikt under den senaste veckan eller om de vill be om ursäkt för något som hänt alternativt om de vill få en ursäkt för nåt som hänt. Detta för att barnen själva ska bli vana och trygga med att ta upp saker som händer i klassen/skolan.

Påminner om bibliotek i morgon samt föräldramötet nästa måndag!!

Ha en fin vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar