onsdag 3 maj 2017

Vecka 18

Hej!

Vi börjar med att påminna om informationsmötet angående nästa läsår på Lindbergs skola. Mötet är i morgon (to 4/5) kl 18-19 i skolans matsal. Nu ska dessutom alla barn ha fått hem en klasslista inför nästa läsår!

Idag avslutade vi No-temat med Kahoot och såpbubbelblåsning. Barnen ville ha receptet på studsiga såpbubblor, så här kommer det:

STUDSIGA SÅPBUBBLOR

Recept:

2 dl Vatten
1 dl Socker
1/2 dl Diskmedel/Såpa

Blanda vatten och socker. Rör tills sockret löst sig. Häll ner diskmedlet och rör försiktigt, så lösningen inte blir skummig.

Bubblorna blåser man som vanliga såpbubblor. Allra bäst fungerar det när det är vindstilla. Tar man på bubblorna med bara händer så smäller dom. Har man man vantar på händerna så studsar bubblorna.

Igår provade vi på lite programmering. I appen Lightbot fick barnen styra en robot genom olika kommandon. Vi fortsätter med detta nästa vecka! Dessutom var fyrorna inne hos oss och fick sitta tillsammans med var sin trea och lära dem hur man skapar sin egen "Grej of the day".

Vi har fortfarande inte fått in allas majblommepengar. Ta med snarast, så vi kan räkna ut och redovisa vad klassen sålt för.

Njut i majsolens sken!
// Jessica


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar